Naučni odbor Essensa čine lideri Českih eksperata, tehnologa i naučnika iz polja biotehnologije, farmakologije i industrije hrane. U saradnji sa akademicima, zajedno rade na raznim kliničkim studijama i aktivno se bave istraživanjem i daljim razvojem. Proučavajući rezultate koji su dobijeni kroz lične i svetske istraživačke programe, zajedno kreiraju i razvijaju za ESSENS takve proizvode čiji je kvalitet i efikasnost višestruko veća od njima sličnih proizvoda na tržištu.

RNDr. Eliška Čechová, Ph.D


She studied analytical and environmental chemistry at Masaryk University in Brno,Czech Republic where she also started working after graduation. She also gained experience during internships abroad in Germany and Austria. Her research focused on toxic substances in the environment and breast milk and their impact on human health. After leaving the scientific sector, she devotes herself to the development of new food supplements and cosmetics, where she applies her previous experience especially in selecting ingredients of high quality products. She often publishes her work in impactful scientific journals and utility models.

RNDr. Petr Ryšávka


Studija genetičke i molekularna biologije na Masarik Univerzitetu u Brnu je postala ljubav njegovog zivota. Nakon što je bio umešan u produkciju i unapređivanje bakterijskih vakcina , ili upotrebu mikrobioloških lizata za poboljšsanje imunog sistema, otkrio je jedinstveni probiotik koji je sam patentirao. Ljubav prema laboratorijama i mikroskopima je uspešno pretvorena u usku saradnju sa velikim brojem vodećih univerziteta i započeto je aktivno učestvovanje na nacionalnim kliničkim ispitivanjima. Kao dokazani stručnjak, on je cenjeni gost na farmaceutskim i medicinskim kongresima, gde vodi predavanja na temi o crevnoj mikroflori u ljudskom zdravlju.

PharmDr. Milan Krajíček


Nema svako tu sreću da svoj posao pretvori u hobi, ali je ovo apsolutno istinito za Milana Krajičeka. Maturirao je na Univerzitetu Čarls u Hradecu Kralove gde je zapoceo njegovu naučnu karijeru kroz studenstko naučno istraživanje. Dok je već bio na Odeljenju Farmaceutkse Tehnologije, specijalizirao je na polju fartmakoloških formi i time se bavi i danas. Obezbeđujući nove i obećavajuće supstance za pacijente koji ne mogu proći klinička ispitivanja, sarađivao je sa nekoliko Čeških i nacionalnih kompanija. Kao dodatak, sva njegova otkrića su objavljena u profesionalnim svetskim novinama, a učestvovao je u farmakološkim i medicinskim kongresima.

Ing. Jiří Štěpánek


Automatizovani procesni kontrolni sistemi u mehaničkom inženjerstvu na Univerzitetu Rudarstva - Tehnički Univerzitet u Ostravi je bila njegova sudbina da postane mehanički inženjer. Kao što je već poznato ranije sreća je bila na njegovoj strani kada je kao tehnolog ušao u industriju hrane. Ne samo da je njegovo savršeno poznavanje tehnoloških procesa bilo korisno, već i poznavanje složenih propisa i stalna glad za obrazovanjem koje je dodatno produbljeno na profesionalnim međunarodnim seminarima i praksama. Njegove aktuelne aktivnosti kombinuju se s poslovanjem, razvojem i, pre svega, tehnološkom proizvodnjom.

Ing. Anna Kołorzová


Nakon što je maturirala na Univerzitetu Hemijske Tehnologije u Pragu, Fakultet Hrane i Biohemijskih Tehnologija, specijalizirala se na tehnologiji mleka i masti, ona se pridružila korporaciji mlečne industrije, gde je imala dosta visokih pozicija, ali njen entizijazam i menadžersko umeće su je naveli da ostane na menadžerskoj poziciji. Iz njenog ličnog iskustva, najlepse stvari na planeti su dizajnirane od strane prirode, i to je postao njen moto, i sa tim jakim uverenjem je napustila kompaniju i bila je spremna da se suoči sa novim izazovima. Razvoj i proces tehnologije proizvodnje goveđeg kolostruma je postalo njena omiljena oblast.